Michel
De Echte Bakker

Archief 2010

100% score

Van Schalkwijk bakt wéér beste amandelstaaf

Echte Bakker Van Schalkwijk heeft de eerste prijs gewonnen bij de landelijke roomboter amandelstaafkeuring van het Echte Bakkersgilde. Het is de derde keer dat de bakker uit Houten wint.

Van Schalkwijk, ook al winnaar in 2006 en 2007,  natuurlijk was Van Schalkwijk weer blij met z’n eerste plaats. Van Schalkwijk eindigt de laatste jaren steeds in de top, maar blijft desondanks zijn receptuur vernieuwen en aanpassen. Zo heeft hij dit jaar een extra bewerking aan het bladerdeeg gegeven, waardoor de bakaard nog beter is geworden.

Voor de jaarlijks keuring waren126 inzendingen. De jury bestond uit Ton Baltussen van Van de Pol en Gildmeester Chris Scholtens. Zij letten op vorm, structuur, afwerking, vulling en smaak. De winnende amandelstaaf scoorde op 3 van de 10 onderdelen een 9. ‘Een prachtig resultaat voor zo’n banketproduct’, aldus de jury. Echte Bakker Sjaak Doeleman uit Werkhoven werd tweede en John Treur uit Oudewater derde.

Echte Bakker Van Schalkwijk wint eerste prijs

Houten - Het Nederlands Bakkerscentrum beoordeelt de producten en de winkel van Echte bakker van Schalkwijk als de beste in de regio Utrecht. Het afgelopen jaar brachten deskundigen van het Bakkercentrum enkele malen een onverwachts bezoek aan de winkel en namen zo’n twintig producten zoals broden, croissantjes, zoete en hartige lekkernijen mee om te beoordelen. Op dinsdag 12 januari kwamen zij terug met de wisseltrofee om Echte Bakker Van Schalkwijk te feliciteren met zijn de eerste Prijs.

De producten zijn op twaalf onderdelen, zoals o.a. smaak, geur, volume en bakaard, in het Nederlands Bakkerscentrum te Wageningen gekeurd. Bij de bezoeken aan de winkel is vooral gekeken naar de dienstverlening en de inrichting van de winkel. De deskundigen bekijken o.a. of klanten op elk moment van de dag een ruim assortiment kunnen kiezen, of dat de producten vers zijn, de winkel schoon is en de winkeldames behulpzaam en vakbekwaam zijn. In de landelijke score behaalde Echte Bakker Van Schalkwijk een zeer verdienstelijke twaalfde plaats. De wisseltrofee voor de Beste Echte Bakker van Nederland wordt jaarlijks uitgereikt.

Michel, De Echte Bakker (in deze winkel kunt u geen digitale Echte Bakkers Bonnen inleveren)

Loerikseweg 1
3991 AA Houten
030-6371235
030-6340945
maandag 08:00 - 17:30
dinsdag 08:00 - 17:30
woensdag 08:00 - 17:30
donderdag 08:00 - 17:30
vrijdag 08:00 - 17:30
zaterdag 07:30 - 16:00
zondag Gesloten